LIVING IN THE NATURE

Wooden barn-like blocks splay out in various directions to form this Swedish villa byStockholm studio Murman Arkitekter, framing views of a lake and surrounding woodland. Named Villa Sunnanö, the residence is located around three hours northwest of Stockholm, on a headland overgrown with pine trees and blueberry bushes, and surrounded by huge, partially submerged boulders. Studio founder Hans Murman wanted to maximise views of the picturesque waterside setting. To achieve this, he devised every room as an individual volume, each with its own glazed gable and patio, that branches out from the centre of the plot towards the lake and trees. The building’s timber cladding and roof are treated with iron sulphate, designed to help the wood grey as it ages, to blend in with its setting.

%d bloggers like this: